معرفی درس مبانی مهندسی برق

درس مبانی مهندسی برق، برای آشنایی سایر رشته های مهندسی به غیر از مهندسی برق، با دنیای جذاب الکترونیک و مدارات آن می باشد. این درس به صورت دو درس ۳ واحدی به نام های مبانی مهندسی برق 1 و مبانی مهندسی برق ۲ در رشته های مختلفی مانند: مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی تدریس می شود.
در درس مبانی مهندسی برق ۱ به مباحثی چون اصول و مبانی طراحی مدارهای الکتریکی، آشنایی با روابط و فرمول های حاکم بر انتقال جریان الکتریسیته و معرفی اجزا تشکیل دهنده مدارهای الکتریکی پرداخته می شود. 

در درس مبانی مهندسی برق ۲ مطالبی چون : تبیین روابط حاکم بر ارتباط میان الکتریسیته و مغناطیس و مبانی طراحی و عملکرد ترانسفورماتورها و ماشین های الکتریکی جریان مستقیم و متناوب می باشد. امروزه ماشین های الکتریکی، نقش مهمی در زندگی های پیشرفته، ایفا می کند و می توان گفت بدون ماشین های الکتریکی، کارکرد خیلی از صنایع، با مشکلات زیادی رو به رو خواهد شد. ماشین های الکتریکی، انواع مختلفی دارند مانند: ماشین های الکتریکی جریان مستقیم، ماشین های القایی آسنکرون و ماشین های سنکرون و همین طور مهم ترین و پرکاربردترین مدارهای مغناطیسی مورد استفاده در جهان نیز ترانسفورماتورها هستند که در همه سیستم های قدرت وجود دارند. این مباحث در درس مبانی مهندسی برق ۲ بررسی خواهد شد.

سرفصل مطالب

فصل اول: آشنایی با ساختار داخلی میکروکنترلرهای AVR
فصل دوم: اصول طراحی و زبان سی
فصل سوم: آشنایی با ابزارهای ورودی و خروجی
فصل چهارم: وقفه
فصل پنجم: تایمرها

مراجع درس
میکروکنترلرهای AVR، نوشته علی مزیدی، ترجمه آناهیتا نعیمی، نشر نص
میکروکنترلرهای AVR، نوشته حسن سید رضی، نشر دانشگاهی کیان 
درسنامه ها و موارد آموزشی مفید